pultuszczak

Tomasz Sobiecki komentuje oświadczenie burmistrza w sprawie TBS

2020-04-02 2:17:12

Szanowni Państwo
Chciałbym krótko skomentować wczorajsze informacje dotyczące przydziału mieszkań w nowym budynku TBS, a zwłaszcza kłamliwe informacje zamieszczone na profilu Projekt Pułtusk, jakobym dopuścił się szeregu nieprawidłowości w tym zakresie. Do tego zadania została powołana przez Burmistrza Komisja Mieszkaniowa przy TBS.
Wydawać by się mogło, że szeroki sześcioosobowy skład komisji, w tym to, że zasiadają w niej radni – przedstawiciele wszystkich klubów, zagwarantuje zachowanie odpowiednich procedur i odpowiednich decyzji. Nie wiem dlaczego pierwsze sygnały o nieprawidłowościach pracy komisji jej członkowie dali dopiero miesiąc po zakończeniu przydziału, a nie wcześniej podczas swojej pracy.
Pragnę podkreślić, że nie brałem udziału w procesie przydziału mieszkań, nie byłem członkiem komisji i nie należało to do mojego zakresu obowiązków.
Liczę na to, że sprawa zostanie gruntownie wyjaśniona.
Pozdrawiam
Tomasz Sobiecki